sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Anna-Leena Härkönen: Ei kiitos (2008)

Anna-Leena Härkösen uusin pitää aina lukea pikimmiten ja kun uutta kirjaa ei ole tarjolla niin sitten luetaan vanhoja kirjoja uusintana. Tällä kertaa kirjastosta tarttui mukaan "Ei kiitos" jonka edellisestä lukukerrasta oli kulunut seitsemän vuotta. Muistelin tosin, että tämä ei mielestäni ollut Härkösen parhaita mutta kaipasin Härkösen kepeää ja humoristista kieltä joten tämä sai kelvata.

Kepeää ja humoristista on tämäkin kirja mutta juoni kiertää tiukasti yhden asian ympärillä: Heli ei saa mieheltään Matilta seksiä niin usein kuin haluaisi. Kirja herätti ilmestyessään paljon huomiota eikä tietenkään mikään ihme kun aihe on näinkin "mediaystävällinen". Kirjan näkökulma on vain ja ainoastaan Helin, joten voimme vain rivien välistä arvailla Matin aivoituksia. Miehen pitäisi hakea apua ilmiselvään masennukseensa... Heli käsittelee ongelmaa raivoisan härän energialla ja syrjähyppyhän siitä sitten kehkeytyy. Kirjan loppu jää avoimeksi mutta valanee uskoa avioliiton puolustajille.

Tämän lukaisee nopeasti ja Härkösen tyyli on ammattilaisen vakaata. Tosin ei hirveästi yllätyksiäkään ole luvassa meille jotka olemme härkösemme lukeneet. Mutta Härkösellä on aina mielenkiintoisia aiheita kirjoissaan, tämä yksi niistä. Itselleni tässä kirjassa oli kuitenkin mielenkiintoisinta päähenkilön keski-ikäisyyden kipuilut, olenhan nyt itsekin sitten viime lukeman siirtynyt tähän ikäryhmään. Ei mitenkään outoa, että kauhistuneena laskee kuinka monen Antti Tuiskun äiti sitä voisikaan olla. Härkönen osuu monesti huomioissaan niin lähelle omaa arkeani, että on vain pakko nauraa itselleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta Mrs Karlssonia kommentillasi!